Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
5 Adımda Muhabbet Kuşu Sahibine Nasıl Alışır?
13.12.2023

5 Adımda Muhabbet Kuşu Sahibine Nasıl Alışır?

Kendileri küçük ama kalpleri çok büyük olan bu dostlarımız sahiplerine alıştıklarında konuşmaları, ötüşleri ve hareketleri ile daha yakın davranırlar. Bu güzellikleri yaşamak için muhabbet kuşu alıştırma taktiklerini bilmelisiniz. Yeterli zaman ve emek harcayarak bu evcil dostumuzla istediğiniz sıkı bağı kurabilirsiniz.

Yavru muhabbet kuşu eğitimi de yetişkinlere benzer. Ancak daha hassas ve narin davranılması önemlidir. Muhabbet kuşu nasıl alıştırılır merak ediyorsanız işte size 5 adımda minik dostumuzu kendinize alıştırma rehberi hazırladık;

  1. Kafesin konumunu belirleyin. Rahat bir konfor alanı sağlayın.

İlk adım mink dostumuza güvenli, stabil ve konforlu bir alan yaratılmasıdır. Muhabbet kuşları yerlerinin değiştirilmesinden pek hoşlanmazlar. Ferah, pencereye yakın, hava alabileceği ve her zaman orada kalabileceği bir konum belirlemelisiniz. Muhabbet kuşu eve alıştırma denemelerine başlamadan önce onu güvende ve konforlu hissettirmelisiniz. Kafesinde doğal ortamını yaratacak tünekleri ve diğer malzemeleri olmalıdır. Kafesini ve kafesinin yerini de sevmelidir. Muhabbet kuşunu eve alıştırma sürecinde, ona yeni evinde rahatlaması ve güven duyması için zaman tanıyın.

  1. Muhabbet kuşuna kendinizi alıştırın. Elinize alma alıştırmaları yapın.

İşaret parmağınızı tünek gibi yaparak göğsüne hafifçe dokunun ve parmağınıza çıkmasını sağlayın. Bu alıştırmayı günde 3 kere onu rahatsız etmeden tekrarlayabilirsiniz. Muhabbet kuşu alıştırma teknikleri mutlaka beli aralıklarla tekrar edilmelidir. Bu sevimli dostumuz elinize çıkarken çık şeklinde bir komut vermeli ve bu komutu anlaması içinde her defasında tekrarlamalısınız. Sesinize ve aynı şekilde söylenen kelimeye alışacaktır. Zamanla muhabbet kuşunuz size alışırken, avuca alıştırma çalışmalarına da başlayabilirsiniz. Kuşunuzun güvenini kazanmak için sabırlı olmalı ve her adımı dikkatlice takip etmelisiniz. Başarılı denemelerden sonra onu mutlaka ödüllendirmelisiniz.

  1. Muhabbet kuşunuzu elinizle besleyin. Dokunmak ve ele alıştırmak için sabırlı davranın.

Dostluğunuz başladıktan sonra bu minik kuşu ele alıştırma adımına geçebilirsiniz. Sizi tanımasıyla birlikte elinizi yavaşça kafesin içine sokabilirsiniz. Başlarda korkabilir. Böyle bir durumda ani hareketler yapmayın. Her gün biraz daha yaklaşmaya çalışın. Onda güven belirtileri gördüğünüzde ayaklarına dokunabilirsiniz. Eğer ayağına dokunduğunuzda korkmuyorsa elinizden mama yiyebilir. Önce elinizden mama yemeye alıştırmalısınız. Muhabbet kuşunu ele alıştırma yöntemleri en önemli noktası sabır ve empati gerektirir. Yeni muhabbet kuşu alıştırma aşamalarında ise dikkatli ve nazik olmak önemlidir.

  1. Muhabbet kuşunuza oyuncaklar alın. Size karşı güvenini kazanın.

Suyunu değiştirirken, kafesini düzenlerken, yem verirken çok yavaş ve nazik olmalısınız. Ona dost olduğunuzu ve güvende olduğunu hissettirmelisiniz. Minik dostumuzla konuşun, ona kendinizi tanıtın. Sevginizi belli edin. Bir süre sonra kafesin tellerine yaklaşıp konuşmaya başlayacaktır İşte bu sizinle iletişim kurmak istediğiniz gösterir. Ona oyuncaklar alın. Aynalı tünek gibi eğlenceli oyuncaları olsun. Muhabbet kuşu nasıl eğitilir sorusunun asıl cevabı sevgi ve sabırdır. Yavru muhabbet kuşlarını ele alıştırırken, sabırlı olmak ve onların doğal davranışlarını gözlemlemek önemlidir. Yavru kuşlar genellikle meraklı ve oyunbazdır, bu yüzden onlara yaklaşırken nazik olmalısınız. Onlara zaman tanıyın ve kendi hızlarında ilerlemelerine izin verin. Yetişkin muhabbet kuşları ise genellikle daha sakin ve alışkın olabilir. Onları ele alırken, güvenlerini kazanmak ve onlara saygı göstermek önemlidir. Her iki durumda da, sürekli iletişim kurmak ve sevgi dolu bir ortam sağlamak, kuşunuzla sağlıklı bir bağ kurmanıza yardımcı olacaktır.

  1. Muhabbet kuşunuzla iletişim kurun. Ona karşı nazik ve sabırlı olun.

Kesinlikle ama kesinlikle ona kızmamalı ve onu korkutmamalısınız. Korktuğunu anladığınız anda geri çekilmelisiniz. Çok yavaş ve nazik hareketlerle yaklaşmalı ve çekilmelisiniz. Yavaş hareket etmeniz size alışması için önemlidir. Eğer korkarsa kafesine geri bırakmalısınız. Kafesin içinde çırpınıp uçmaya çalışırsa bu korktuğu anlamına gelir. Muhabbet kuşu eğitimi sırasında ona alışması için zaman vermeli ve zorlamamalısınız.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.